Ongehoord: King Princess

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het weten! Deze week een meisje uit Brooklyn, waar je onvermijdelijk verliefd op zal worden. Althans, dat deed ik.

De tip kwam mijner oren via die andere crush. Romy Madley Croft (The xx) postte op Instagram een snippet van de eerste en enigste single van King Princess. Geen idee wat me het eerst inpalmde: de getekende snor, de warme stem of de zomerse gitaarsound. En dan waren er nog de lyrics en de titel van de song. 1950 gaat over onbeantwoorde liefde tussen twee meisjes. King Princess wilde er niet alleen haar eigen verhaal mee vertellen maar ook een ode opdragen aan de generaties voor haar, in 1950 die het veel moeilijker hadden om naar buiten te komen met hun geaardheid.

King Princess is in werkelijkheid Mikaela Strauss uit Brooklyn. Een jongedame die op haar 11e een platencontract weigerde en nu de eerste artieste is op het label van Mark Ronson. Ze speelt al haar instrumenten zelf in en haar stem is minstens even bijzonder als haar badass attitude. King Princess surft niet zomaar verder op de queergolf die de hitlijsten momenteel overspoelt. De sound is tijdloos en de teksten zijn oprecht grappig. Denk daarbij aan de opener ‘I hate it when dudes try to chase me, but I love it when you try to save me, ‘cause I’m just a lady.’ Geen wonder dat Harry Styles “1950” na iedere show op z’n Europese tour draait. En dat Romy van The xx momenteel in LA de studio induikt met het jonge veulen. Een EP komt er – en zal ongetwijfeld perfect passen – in de lente. Meer horen? Neem dan een kijkje op haar Soundcloud-pagina, daar staan nog twee onuitgebrachte songs.

Facebook / Twitter / Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s