Ongehoord: Kawala

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het weten! Deze week een duo uit Camden, Londen.

Nee, niet koala, maar Kawala. Zo heet het Britse duo uit Londen, meer bepaald de vrolijke wijk van Kentish Town ten noorden van de stad. Jim Higson en Daniel McCarthy scheerden al hoge toppen met hun eerste single “Small Death” en gooien daar deze week nu een tweede bij. “Do It Like You Do” is even vrolijk als hun prachtige coverart en heeft een leuke boodschap. ‘De beste manier om jezelf te vinden in een nieuwe omgeving is doen wat je het beste doet’, kortom do it like you do!

De sound van het duo is te vergelijken met die van Noah and the Whale, Paul Simon en Vampire Weekend. Ideaal voor een zonnige dag of eentje waar je wat extra muzikale zon wel kan gebruiken. Kawala heeft nog niet veel concerten op hun agenda staan. Binnenkort spelen ze hun eerste zaalshow in Londen en deze zomer passeren ze langs enkele Engelse festivals. Maar met het aantal streams dat ze nu al behalen, is het een duo dat snel zal doorbreken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s