Vijf redenen waarom The Killers het Sportpaleis morgenavond platspelen

Morgen staan The Killers in het Sportpaleis. Waarom ze die zaal zullen afbreken?

1.Brandon Flowers

De ziel van de Amerikaanse band is meteen de ceremoniemeester van elk optreden. Hij hoeft maar één stap op het podium te zetten en de hele arena is mee. Om nog maar te zwijgen van zijn looks én zijn stem die eigenlijk niet echt een microfoon nodig heeft.

2. De haarscherpe gitaarsolo’s (al dan niet door Dave Keuning)

The Killers-fans mogen deze dagen van geluk spreken wanneer ze de vier originele bandleden op één podium kunnen aanschouwen. Drummer Ronnie Vannucci speelt iedereen naar huis terwijl gitarist Dave Keuning solo’s uit zijn mouw schudt alsof het niets is. Bassist Mark Stoermer en gitarist Dave Keuning zullen tijdens deze Europese tournee niet aanwezig zijn. De riffs die ze geschreven hebben daarentegen wel.

3. From Las Vegas with love

De band komt all the way uit Las Vegas, ‘Entertainment Capital of the World’. The Killers trekken dat imago maar al te graag door in hun muziek. Ze zoeken het randje tussen pop en rock op en de teksten zijn altijd weer dramatisch. Het is net die kitsch die in het Sportpaleis ongetwijfeld voor heel wat confetti en glitters zal zorgen.

4. Iedereen zal alles kennen

Voor een show van The Killers hoef je niet bang te zijn niets te kennen. De band bestaat al 17 jaar en heeft ondertussen ook verzamelboxen met beste hits. Dat nieuwe album is misschien niet zo Wonderful Wonderful als Hot Fuss, toch zullen ze de oude classics, die werkelijk iedereen kan meezingen niet schuwen. Denk daarbij dan aan: “Human”, “Somebody Told Me”, “Read My Mind”, “When You Were Young”, “Spaceman”, “Smile Like You Mean It”, “Runaways” enzovoort en zo verder.

5. Mr Brightside

Hét moment van de avond zal ongetwijfeld “Mr Brightside” zijn. Karaokezalen overal ter wereld doen er gouden zaakjes mee en in een arena als die van het Sportpaleis zal dat niet anders zijn. Wees voorbereid om volledig lamgeslagen van de euforie weeral niet snel genoeg te kunnen meezingen op die ultra-classic van ’s werelds meest charmante band.

Zij die morgen in het Sportpaleis staan: Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s