Ongehoord: Rex Orange County

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een jonge Brit met extreem goede gitaarkunsten en songschrijfskills.

Geef het toe, Rex Orange County klinkt veel beter dan Alex O’Connor. Dat dacht de Brit zelf ook toen hij de muziekbusiness wilde instappen. Vorige zomer bracht de jongeman op 18-jarige leeftijd zijn debuutalbum Apricot Princess uit. Een verzameling zoete liefdesliedjes voor de zorgeloze jeugd met een klassieke lo-fi geluid en een vleugje soul en jazz. Zijn stem is er een die voorzichtig, jeugdig en licht klinkt. Rex’ muziek is de ideale soundtrack om met je wederhelft door de bloemenvelden te huppelen. Emo zoals Frank Ocean die brengt, maar dan met een gitaar erbij.

De multi-instrumentalist speelde samen met grime-legende Skepta op de prijsuitreiking van de Mercury Prize en ook Tyler, The Creator is fan. Hij nodigde Rex Orange County uit voor twee nummers op zijn nieuwste Flower Boy. Maar ook in Nederland heeft O’Connor fans. Producer Benny Sings bracht onlangs samen met de Brit een heerlijk romantische single uit. Op Facebook schreef de Nederlander alvast dat er nog meer werk zit aan te komen van de twee. Aan samenwerkingen met deze wonderboy dus geen gebrek. En terwijl het langs alle kanten lofbetuigingen regent voor zijn songschrijfskills, kondigde hij onlangs een Europese tour aan.

Zijn eerste concert in België staat gepland op woensdag 28 februari in de AB Club. Eentje om naar uit te kijken!

Advertenties

Een gedachte over “Ongehoord: Rex Orange County

  1. Pingback: Sound of … Deze BBC-voorspellingen kwamen uit | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s