Ongehoord: Kelela

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week Kelela, een Amerikaanse r&b-zangeres.

Kelela begon met zingen tijdens haar studententijd in Washington DC. Daar oefende ze in jazzcafés en zong ze in een metalband. Een tijdje later zou ze zich volledig concentreren op r&b. Haar mixtape uit 2013 Cut 4 Me viel in de smaak bij Björk en Solange en in 2015 volgde een EP met eigen futuristische 90’s r&b-songs. Op een debuutalbum was het lang wachten maar Take Me Apart kwam er dan eindelijk deze maand. Een verzameling 90’s r&b-songs met abstracte producties die een voor een aspecten van een break-up overlopen.

Kelela is geen onbekende meer voor Amerikaanse The xx-fans. Ze mocht voor de Britse band openen tijdens hun Amerikaanse tour en Romy Madley Croft schreef ook mee aan het debuutalbum van Kelela. Naast The xx, is ze ook goede vrienden met Solange, op wiens album ze te horen is. Op Humanz van Gorillaz doet Kelela ook een gastoptreden. Haar eigen debuutalbum kreeg de afgelopen weken allerlei terechte sterren toegeworpen en binnenkort kan je Kelela live aan het werk zien in de Trix in Antwerpen.

Advertenties

2 gedachten over “Ongehoord: Kelela

  1. Pingback: Sound of … Deze BBC-voorspellingen kwamen uit | Quatsch

  2. Pingback: BBC Sound of … Deze voorspellingen kwamen uit | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s