FACTCHECK: Studio Brussel x Tamino/Oscar and The Wolf

Xander De Rycke kwam afgelopen woensdag langs bij Studio Brussel om zijn zaalshow te promoten. Hij werd er ook gevraagd de radiozender even te ‘roasten’. ‘Ik dacht dat ik naar Studio Brussel aan het luisteren was, maar er zat gewoon een cd van Oscar And The Wolf geblokkeerd in mijn auto,’ klonk het. In de reacties onder de video op Facebook stemden luisteraars in met wat de komiek had te zeggen: ‘Boenk erop’, ‘It’s funny ‘cause it’s true’, ‘Ze zouden er beter eens wat aan doen in plaats van ermee te lachen.’

Ik luister al lang niet meer naar Studio Brussel. De playlist stel ik liever zelf samen met Spotify, nieuwe muziek ontdek ik via blogs en voor mijn ochtendshow draai ik ‘m naar de BBC. Toch kon ik het niet laten even in de playlist van Studio Brussel te gaan rondneuzen, op zoek naar al die Oscar and The Wolf-platen.

Ik kwam van een koude kermis terug. Oscar and The Wolf werd deze week (maandag-vrijdag, tussen 6u en 22u) vijf keer gedraaid. Misschien vergiste Xander De Rycke zich van zender, want op MNM kon je deze week negen keer de stem van Max Colombie horen.
FACTCHECK: onjuist

Xander De Rycke had nog een andere opmerking: ‘Ik wist niet dat er een nieuwe presentator was, ‘Tamino’ heet hij. Ik ga ervan uit dat het een presentator is aangezien je hem 12 keer per dag hoort op deze zender.’ Tamino werd 12 keer gedraaid, deze week. Met het maximum van drie keer per dag op woensdag en donderdag. Je hoort hem dus niet zo vaak als je een hele dag naar Studio Brussel luistert. De meeste luisteraars zetten echter hun radio aan tussen 6u-9u en 16u-18u, en net dan is het Tamino-time.
FACTCHECK: onjuist

Hoewel Xander ongelijk heeft, bleek aan de reacties dat heel wat luisteraars niet tevreden zijn met het aanbod van de radiozender. Studio Brussel lijkt nu wel degelijk iets te doen aan de grote kloof tussen wat hun publiek wil horen en wat zij hen willen opleggen. Zo werd er vorige week een gesloten Facebook-groep opgericht waar luisteraars nieuwe muziek kunnen delen. Of die aanraders het dan ook ooit tot op de radio zullen schoppen, dat lijkt nog niet te gebeuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s