Ongehoord: Annabel Allum

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Na een jaartje rust, is deze reeks terug en we beginnen met een alternatieve solo act uit Londen.

Annabel Allum postte vier jaar geleden haar eerste zelfgeschreven nummer op Youtube. Maar die folk-achtige stijl van toen heeft ze sinds kort achter zich gelaten. In de studio experimenteert de Britse graag met veel gitaren en is ze omringd door drums en bas. Live doet ze het volledig solo. Haar tweede EP “All That for What” kwam afgelopen zomer uit en daarop klinkt haar indie rock wat punkerig en hier en daar zien we een gelijkenis met de beginjaren van onze Belgische Trixie Whitley.

Annabel werd vorige maand voor het eerst opgepikt door BBC Introducing en ging al op tour met Blaenavon. Op haar laatste EP is het nummer “Rich Backgrounds” een punk-achtige steek naar artiesten die dankzij het geld van hun ouders dure instrumenten kunnen kopen. Annabel beweert niet zo te zijn en dat zie je ook in alles rondom haar muziek. Haar schetsen worden merchandise en ze maakt haar eigen tourvideo’s. Allum timmert ook al een lange tijd aan de weg door voor enorm veel bands te openen. Morgen staat ze in een uitverkochte AB in de schaduw van Beth Ditto. Hopelijk weet ze daar genoeg harten te veroveren om ooit als hoofdact haar carrière te kunnen lanceren.

Facebook/Twitter/Instagram

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s