7 dingen die je vanavond (en morgen) kan verwachten tijdens het concert van The XX

De Britse groep The XX staan op 1 en 2 maart in een hopeloos uitverkocht Vorst Nationaal. Na een exclusieve sessie bij Studio Brussel is het trio terug in ons land om hun nieuwste album I See You voor te stellen aan het grote publiek. Aan deze zeven dingen kunnen de fans zich (hopelijk) verwachten vanavond en morgen. We zouden ook de setlist op een dienblad kunnen aanbieden op een bedje van de integrale opname van hun concert in Zwitserland, maar laten we de fans toch een beetje in spanning houden voor vanavond. Beperkte spoilers dus.

1. Hits, albumtracks en covers

Met drie albums achter hun naam hebben The XX een uitgebreide catalogus songs om uit te kiezen. Voeg daar ook nog een tiental covers aan toe en de show zou makkelijk drie uur kunnen duren. In Vorst zullen zeker en vast de grote hits Intro, Crystalised en Angels passeren. Onlangs maakte de drie een ingetogen versie van Drake’s Too Good, die staat hopelijk ook op de setlist. Jamie bracht in 2015 zijn soloplaat In Colour uit waar hier en daar de stemmen van Romy en Oliver te horen zijn. Zou hij overwegen er eentje te spelen voor ons?

2. Dansmoves van Oliver

Wie het genoegen heeft gehad The XX al live aan het werk te zien, weet dat Oliver kan dansen. Met of zonder basgitaar, zijn lange lichaam geeft hij volledig. Hoe? Check het filmpje hieronder!

part 17 of my #thexx spam #munich #concert #lit ✨🎸

A post shared by clara (@iridescentsnek) on

3. Een geweldig decor

Hun vorige optredens konden steevast rekenen op een indrukwekkende lichtshow. Dit keer gaat The XX nog verder. Om in dezelfde reflecterende sfeer van het album I See You te blijven, wordt de band op het podium volledig omringd door spiegels. We zagen al wat foto’s op instagram van een reflecterend podium en plafond met spiegels aan de zijkant die kunnen ronddraaien en waarin lichtbalken zitten. Het publiek zal dus zichzelf kunnen zien, The XX maal drie maar ook hoe Jamie zijn samples en drumpads bespeelt.

Hartelijk dank/ thank you for last night Amsterdam! xx The xx 📷 @roelchu

A post shared by The xx (@thexx) on

4. Verlegen bedankjes 

De drie talenten uit Londen zijn niet de meest extraverte personen en al zeker geen performers die tussen de nummers door, los uit de pols, een babbeltje met het publiek slaan. Een oprechte “Thank You so much for coming to our show” zal er sowieso wel vallen. Zelfs al is dat het enige wat ze zeggen, je zal meteen wel merken dat het oprecht is.

Merci beaucoup Strasbourg!!! xx The xx 📷 @lanashreky

A post shared by The xx (@thexx) on

5. Gezellig knus bij elkaar

Het podium van Vorst Nationaal is groot. Als je maar met z’n drietjes bent, sta je ver uit elkaar. Om toch een gevoel van intimiteit te bewaren gaan Romy en Oliver vaak heel dicht bij elkaar staan net voor de draaitafels van Jamie. Jammer genoeg zitten de gitaren in de weg om samen een dansje te placeren.

Hoewel ze onlangs even die gitaren aan de kant legden om een slow te dansen… (zonder dat er publiek bij was, weliswaar)

Shelter/Gosh and a beautiful moment @thexx @bbcradio1

A post shared by Annie Mac (@anniemacdj) on

6. Smooth operator Jamie 

Jamie is een DJ en dat zal de zaal geweten hebben. De overgangen tussen de nummers gebeuren altijd heel smooth bij The XX. Dirigent Jamie gooit er wel een sample of drumbeat tussen zodat het publiek amper tijd krijgt om te stoppen met dansen. Tijdens hun vorige albumtour gooide hij zowaar even een van zijn eigen tracks Far Nearer door de set om Reunion vlot te laten overlopen in Sunset.

7. De death stare van Oliver

Romy gaf toe meer in het publiek te kijken tijdens deze tour, want letterlijk “I See You.” Toch blijft Oliver het liefst voor zich uit staren tijdens het zingen. Zijn doordringende blik gaat dwars door de eerste rijen heen.

U weze gewaarschuwd…

 

Dit artikel verscheen ook op Newsmonkey.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s