Favorieten oktober + november

In deze blogpost mijn favorieten van oktober én november want ik was vorige maand te lui om er een te schrijven. Deze twee maanden: apps, winkels, een boek en een tv-reeks. Enjoy!

Weekday:
726e8f60-ace0-11e6-b63f-8a50d693c06b_web_scale_0-4666667_0-4666667__Het pand van Fish & Chips in de Kammenstraat in Antwerpen wordt terug opnieuw bewoond. Weekday is een Zweeds kledingmerk dat al 24 winkels opende in 7 Europese steden. Het leuke aan Weekday is dat de prijzen geweldig meevallen. Door de vele unisex-kleren en de vage grens tussen mannen- en vrouwenafdelingen is het bovendien niet vreemd om eens iemand van het andere geslacht tegen te komen op „jouw afdeling” of zelf een uitstapje te maken naar de overkant.

 

Fifa17 op de smartphone: Zot van voetbal of basketbal maar net iets te lui om het zelf te spelen? Dan kan je nu gratis Fifa17 of NBA17 downloaden op je smartphone. De spellen worden normaal gezien uitgebracht op playstation of xbox en je betaalt je blauw aan de recentste versie. Die ultra-nieuwe spellen kan je vanaf nu dus ook gewoon gratis eender waar spelen op je telefoon. Je kan tegen je Facebookvrienden spelen of een toernooi opstarten. Enige nadeel? Het kleine scherm zorgt er soms voor dat je met een duim plots een half veld bedekt.

Buffering Unshared Tales of a Life Fully Loaded:510l4n1s89l-_sx333_bo1204203200_
Hannah Hart is een Amerikaanse content creator op youtube. Op haar hoofdkanaal post ze iedere week een My Drunk Kitchen-aflevering waar ze drinkt, kookt en veel grappen maakt. Hannah schreef al eerder een hilarisch kookboek maar nu wilde ze haar persoonlijk verhaal vertellen. Hannah vertelt in haar boek Buffering: Unshared Tales of a Life Fully Loaded over haar schizofrene moeder, haar onbewoonbaar verklaard huis, de armoede waarin ze leefde, de bezorgdheid om haar kleine halfzusje, haar vader die weigert Hannah als dochter te accepteren. Deze biografie laat zien wat er zich achter zo’n vrolijke façade kan afspelen. Met een lach en een traan schetst Hannah haar de weg van een gebroken achtergrond naar een succesvolle carrière op youtube.

 

 

FullSizeRender.jpgAmazon > Zalando: Iedereen kent Zalando, voor de beste deals, de beste service en de mooiste kleren. Yeah right beste deals. Ik wou onlangs een paar nieuwe vans kopen en op Zalando stonden ze te koop aan 79 euro, in korting. Jammer, maar zoveel geld tel ik niet neer voor een paar turnsloefen. Mijn twee vorige paren kocht ik voor nog geen 40 euro in Amerika en ik begreep dus niet waarom Zalando (en zovele andere schoenwinkels er dan 80 euro voor vragen). Gelukkig koop ik ook vaker boeken online bij Amazon.fr. Ze leveren alles boven de 20 euro gratis in België en bij boeken (in eender welke taal) is er geen minimumbedrag voor een gratis levering. Fantastisch toch? Dat paar schoenen kostte op Amazon maar 45euro, ik zou ze binnen de 2 dagen geleverd krijgen, gratis. Dus weet je na uren turen op Zalando eindelijk welke schoenen je wil? Noteer het merk en de maat, en zoek eens op Amazon.

 

SKAM: Sinds kort doet het onderwerp SKAM veel de ronde op twitter en tumblr. Het derde seizoen van de Noorse jeugdreeks is begin oktober van start gegaan en focust dit keer op Isak, een jongen van 17 die plots verliefd wordt op Even. Hij probeert in het reine te komen met zijn gevoelens voor Even, die drie jaar ouder is en een vriendin heeft. De reeks kaart verschillende problemen aan: racisme, laag zelfbeeld, pesten, anorexia, seksualiteit, drugs, drank. Ze komen allemaal aan bod. Op de website van SKAM verschijnen af en toe screenshots van chat-gesprekken tussen de jongeren of instagramfoto’s. Op die manier blijft de serie 7/7 leven met maar 1 aflevering per week. Het wereldwijde web kijkt sinds dit seizoen mee naar de Noorse reeks, met of zonder ondertitels. Het is namelijk niet de gewoonte dat een jeugdreeks de relatie tussen twee tienerjongens zo uitgebreid toont. Vooral niet in landen als Amerika of Rusland. Daarom nemen vrijwillige Noren het nu op zich om de korte fragmenten, screenshots en afleveringen zo snel mogelijk te vertalen naar het Engels, Spaans of Russisch. Ben je niet zo’n fan van Isak en Even? Kijk dan naar seizoenen 1 en 2 waar vijf unieke meisjes elkaar leren kennen en samen een hobbelig parcours afleggen richting meerderjarigheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s