TGV Mura Masa in Gent

Afgelopen dinsdag stond Mura Masa, alter-ego van Alex Crossan, in een bomvolle Vooruit. De 20-jarige Brit trakteerde de Gentenaars op een korte maar krachtige set met hevige bassen en zware drops. (foto’s: Bram De Wilde) ****

Stille waters hebben diepe gronden én goeie beats
Openen deed Alex Crossan met zijn radiohit Lovesick. De vernieuwde versie waar A$apRocky de lege ruimtes aan elkaar rapt worden hier door de vaste sidekick van Crossan verzorgt. De jonge dame zonder naam danste geregeld over het podium om het publiek wat uit z’n tent te lokken en kon alle gastmuzikanten op Mura Masa’s album perfect imiteren. Crossan schipperde vlot tussen oude, nieuwe en onuitgebrachte nummers. Nuggets, een hitje-in-wording om duimen en vingers bij af te likken, zou op het nieuwe album kunnen belanden. Net zoals Was It Worth It waar we Crossan voor het eerst horen zingen. Veel van zegs is de man uit Engeland niet. De hele avond kan hij niet meer uitdrukken dan een herhaaldelijke ‘thank you.’ Met zijn gezicht verscholen achter een petje en omringd door verschillende machines zet hij wel in z’n eentje 1400 man aan het dansen. Onder andere met oude klassiekers Hell en Lotus Eater . Het publiek krijgt na die zware beats een adempauze bij Low en Night Swimmers, een cover van Foals.

Sneltrein richting Firefly
De aanloop naar het einde van de avond gaat snel. In Are U There horen we opnieuw Crossan zingen, dit keer vervormd en ondersteund door de honderden stemmen uit de zaal. Zijn dansende muze komt weer het podium opgesprongen voor Terrible Love, een meezinger van formaat met diepe bassen die bij de eerste rijen de darmen doen trillen. Even uitademen tijdens Love For That en When U Need Me om op het einde alles te geven bij de drops van What If I Go? Het duo loopt snel het podium af om na een luide en terechte “We want more” Firefly lost te laten op de massa. De zangeres lijkt nog steeds niet uitgeput. Ze combineert op haar dooie gemak de hoogste noten met de meest energieke moves. Het publiek perst er ook nog een laatste druppel energie uit. De mysterieuze Mura Masa dankt hen met een V-teken en vertrekt dan definitief. Van een overwinning gesproken. Met parelende voorhoofden en open monden van verbazing keert iedereen huiswaarts. De jonge Brit bewees hier in Gent dat je in je eentje toch nog een zaal kan plat spelen. Al heb je er wel de vingervlugge skills, de apparatuur en de creativiteit voor nodig. Zaken die voor Mura Masa geen probleem zijn. Petje af, Alex.

Setlist:
Love$ick
Nuggets
Hell
Lotus eater
Low
Night Swimmers
(Foals cover) (Mura Masa edit)
Cloud Claps
Was It Worth It?
Are U There?
Terrible Love
Love for That
When U Need Me
What If I Go?
———–
Firefly

Advertenties

2 gedachten over “TGV Mura Masa in Gent

  1. Pingback: Mijn top 10 concerten uit 2016 | Quatsch

  2. Pingback: Sound of … Deze BBC-voorspellingen kwamen uit | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s