Koning Liefde in de Lotto Arena

Afgelopen zaterdag speelde Johannes Faes, oftewel Tourist Lemc een thuismatch in de uitverkochte Lotto Arena. Na twee jaar optreden in alle zalen van Vlaanderen en Nederland was dit de kroon op zijn werk. Het Antwerpse publiek kon zich dan ook volledig laten gaan op hits als Horizon, Koning Liefde en Meester Kunstenaar. (foto: Freya Goossens)

De troubadour begon zijn set met een lange mysterieuze intro. Na een mix van Tourist-nummers aan elkaar geweven door een DJ in het midden van de zaal, kwam hij iets voor tien uur het podium op.

En route werd al meteen uit volle borst meegezongen. Gesteund door zijn ‘legionairs’ en een strijkkwartet zorgde Johannes Faes niet alleen tekstueel voor een mooie zaterdagavond. De Lotto Arena werd getrakteerd op hoogstaande trompet- en hobo-solo’s en hier en daar een eigenaardige danspas van de sinjoor himself. Als een dirigent loodste Tourist Lemc zijn muzikanten door een uitgebreide set die zowel de eerste (gouden) als de tweede (platina) plaat omvatte. De Antwerpse poëet weet heel Vlaanderen te bekoren met nummers over liefde en ergere wereldproblemen.

Kippenvelmomentje #metdeliefdeonderhandeldenie @tourist_lemc

A post shared by Estée 🎀 (@esteedupont) on

Na een eerste helft van energieke nummers klom Flip Kowlier op het podium om De Troubadours te zingen. De aanwezige West-Vlamingen konden dan toch ook iets verstaan. Zelfs Limburgers waren naar de Sinjorenstad afgezakt om hun Meester Kunstenaar aan het werk te zien. Uiteraard overheersten de Antwerpse stemmen. Zeker wanneer Mijn Stad, een nummer uit het debuutalbum weerklonk. In het midden van de set namen de legionairs en hun opper-sinjoor plaats op een parkbankje. Liefde Liefde kreeg veel gehoor maar bij sommige andere parels kon het publiek zich niet stil houden, de spelbreker van de avond. Naast liefde was er ook plaats voor actualiteit in de Lotto Arena. ‘We kunnen er niet omheen. Daarom deze cover.’ De zaal begreep meteen waarover het ging bij de eerste tonen van Meneer de President.

Kiekeboebele ze! #touristlemc #wanenheld

A post shared by Bjarne Van den Eynden (@bjakke) on

Johannes vertelt ons dat hij ooit een nummer schreef over alle kleine problemen in de wereld. Het lied dat vele Vlamingen automatisch koppelen aan de aanslagen in Brussel en Zaventem. Horizon zorgde voor het obligate kippenvel bij de 7.000 aanwezigen. Dat emotioneel hoogtepunt werd gevolgd door een aantal vrolijkere nummers zoals Bilan en Als Ge Wilt Vrijen. Even later wandelt Bart Peeters het podium op om de nieuwste radiohit Meneer Kunstenaar te zingen. Op aangeven van Bart waait de mensenzee van links naar rechts. Na deze ingetogen verschijning van de anders hyperactieve Bart werd de eindsprint ingezet. Met het swingende Klein Gebedje wist hij iedereen los te krijgen. Afsluiten deed de troubadour met een gezamenlijke zangstonde van Koning Liefde en een ontroerende cover van de Wannes Van de Velde-klassieker Deze Nacht. Tot in het Sportpaleis, Tourist?

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen#touristlemc#wannesvandevelde#💛

A post shared by TinnekeWouters (@tinnekewouters) on

14993529_1114902031911695_5501610772610375958_n.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s