Ongehoord: SWMRS

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een Californische Punkband.

Broers Cole Becker en Max Becker ontmoetten Joey Armstrong (zoon van Greenday-zanger Billy Joe Armstrong) in de kleuterklas. Na vijf verschillende groepsnamen voegde Sebastian Mueller zich bij de band en werden ze eind 2014 SWMRS. Omdat ze “alle vier graag zwemmen en surf instructeurs zijn.” Begin 2016 bracht het viertal hun debuutalbum Drive North uit op hun eigen label Uncool Records. Een verzameling punk-nummers met een boodschap. Gitarist Max beweert dat sommige zelfs politiek kunnen zijn, als je grondiger luistert. Hun single Miley, gebaseerd op een artikel dat Cole schreef, verheerlijkt Miley Cyrus als punkrockqueen.

De heren zien punk niet als een harde stiel in een leren jasje, maar een levensstijl waarin je met muziek veel op een snelle manier kan overbrengen. “Wanneer je voor een publiek staat, doe er dan iets mee, help de wereld vooruit.” Zanger Cole draagt bijvoorbeeld een kleedje ter promotie van de vrouw. De band zet zich in voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen en moedigen meisjes ook aan te crowdsurfen tijdens hun shows. SWMRS speelde deze zomer in de LIFT-tent van pukkelpop en opende twee jaar geleden voor Pennywise in de AB. Ze hebben al heel wat tourervaring opgedaan in Amerika en Engeland. Hopelijk komen ze hun album ook promoten in België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s