Ongehoord: Wet

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een Amerikaans trio.

Kelly Zutrau, Martin Sulkow en Joe Valle kwamen elkaar tegen op de Universiteit van New York via gemeenschappelijke vrienden en begonnen samen muziek te spelen. Na hun wilde universiteitsjaren woonden ze een tijdje samen in hetzelfde huis. Collumbia records pikten Wet op nadat ze hun EP bij een klein label uitbrachten. De mix van dromerige elektronische pop met melancholische teksten doet denken aan die van Oh Wonder, The Japanese House, Låpsley en Banks.

Wet tourde onder andere met London Grammar in Australië en mocht in Amerika openen voor Sohn. In januari 2016 volgde nog een eigen tour met hun debuutalbum door Amerika en Canada en een minitour door Europa. België kwam op die tour niet aan bod. Of ze ons binnenkort wel een bezoekje brengen is nog onbekend. „Don’t You” is alvast een op en top herfstalbum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s