Ongehoord: Luna Shadows

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week Luna Shadows uit Los Angeles, California.

Begin deze maand lanceerde Luna Shadows haar allereerste muziekvideo, die ons meteen intrigeerde. Een in de duisternis gehuld Los Angeles, vage zwartwit-beelden en een identieke getatoeëerde tweeling. Dit alles overgoten door een LORDE-achtige single die het idee van een eeuwige vrolijke zomer in California probeert te ontkrachten. De drie andere nummers op haar eerste EP Summertime volgen dezelfde vibe. Met titels als Cherry en Waves zou je denken dat het de perfecte soundtrack voor de zomer van 2016 kon zijn. Zelf omschrijft ze haar EP echter als op een strand liggen in een zwarte outfit: “duister maar toch ook wel upbeat.” Luna Shadows klinkt als een mix van Grimes, Lana del Rey en Paramore.

Met de hulp van Brad Hale (Now Now, SOMBEAR) kon ze haar muziek uitwerken en opnemen. Ze bood Brad wel vaker een slaapplaats aan in LA en deze stelde haar op een avond voor aan zijn goede vriend Thom Powers, gitarist en songschrijver van The Naked and Famous. Omdat ze met z’n drieën muziek schreven hoor je in Waves een duidelijk invloed van Brad en in andere nummers een van Powers. Over haar toekomstplannen wil ze niet veel kwijt maar de video belooft al veel goeds.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s