Ongehoord: Izzy Bizu

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week de vrolijke Izzy Bizu uit Londen.

Als klein meisje schreef Izzy al gedichtjes en toen ze op school een piano tegenkwam kregen haar eerste nummers vorm. De inspiratie van James Brown, Ella Fitzgerald, Diana Ross en Amy Winehouse in combinatie met haar frisse geest van 22 jaar levert een vrolijke mix van soul, jazz, pop en funk. Haar single White Tiger werd grijsgedraaid op de Britse radiostations maar mist zijn doel hier in België. Jammer want radiopresentatoren zouden nog plezier kunnen beleven aan de tongtwister Izzy Bizu.

Na tours doorheen de UK met Sam Smith, Rudimental en Foxes, deed ze afgelopen zomer enkele Britse festivals waaronder Glastonbury. Ook op Pukkelpop en Lowlands kon je ze bewonderen. Vorige week bracht Izzy haar debuutalbum A Moment of Madness uit. “melancholisch, groovy en eerlijk tegelijk” omschrijft ze het. Of ze haar debuut zal touren in Europa blijft nog een vraagteken. Voor wie niet kan wachten om Izzy aan het werk te zien: op dinsdag 20 september staat ze in de Paradiso tijdens het Indiestadtfestival.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s