Ongehoord: VITAMIN

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week: Vitamin, een band uit Leeds.

Zo’n zes jaar geleden vonden zanger Jared Laville, drummer Theo Cookson en gitarist Cameron Fraser elkaar op school. Ze vormden een covergroepje in Leeds. Toen ze na vier jaar rondhangen bassist Harrison Smith tegenkwamen besloten ze onder de naam VITAMIN eigen nummers te schrijven. Ondertussen zijn we 2016, voor u staat een frisse indie pop-groep die klinkt als Bombay Bicyle Club, Alt-J, Coasts, Swim Deep. Dankzij het unieke stemgeluid van zanger Jared onderscheidt de band zich van andere popbandjes.

Eind 2015 brachten ze hun debuut-EP uit en vorige zomer volgde een tweede. We hebben uit goede bron vernomen dat de laatste hand aan hun eerste langspeler wordt gelegd, die we kunnen verwachten begin 2017. Ze tourden door de UK met onder andere met Rat Boy, Sundara Karma, Clean Cut Kid en The Magic Gang maar zijn het kanaal nog niet overgestoken. Ik heb voor het eerst van hen gehoord via Facebook, waar ze af en toe originele covers en mash-ups posten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s