Ongehoord: Zak Abel

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week: Zak Abel, een twintiger uit Noord-Londen.

Abel begon met muziek toen hij nog semi-professioneel tafeltennisspeler was. Als vijftienjarige verhuisde hij op z’n eentje van Londen naar Frankrijk om er zes dagen op zeven tafeltennis te trainen. Tussendoor leerde Abel zichzelf gitaar en piano. Na een jaar dag in dag uit in de sporthal, koos hij 100% voor muziek. Abel omschrijft zijn muziek als soul en funk met een onderliggende poplaag. Hij zingt over liefde en moeilijke keuzes, onder andere die tussen muziek en sport.

Abel schreef zijn eerste nummers samen met producer Joker. Ondertussen bracht hij al 2 EPs uit en zijn debuutalbum is onderweg bij Atlantic Records. Hij opende in 2015 voor Kwabs tijdens diens UK-tour en deed enkele kleine festivals in Engeland deze zomer. Met zijn single Everybody Needs Love heeft Zak Abel op de Britse radiozenders een dikke hit te pakken. Ook de videoclip is zeer indrukwekkend. In één take voert Abel een pingpong-choreografie uit samen met zijn vroegere coach Eli Baraty.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s