Ongehoord: The Hunna

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week opnieuw een band, van het ruigere type, namelijk The Hunna.

De band bestaat al langer dan vandaag maar kreeg de afgelopen weken enorm veel aandacht dankzij hun single Bonfire. Gitarist Dan Dorney en bassist Jermain Angin leerden elkaar kennen op school. Ze speelden ieder in een eigen groepje en toen ze frontman Ryan Potter en drummer Jack Metcalfe ontmoetten, begonnen ze samen een groepje. In de lokale muziekscene van Hertfordshire, Zuid-Engeland, groeide hun aanhang de afgelopen vier jaar. Sinds producer Tim Larcombe (Lana del Rey, Halsey) erbij kwam, is de bal pas echt aan het rollen gegaan. Hun muziek valt te vergelijken met die van Catfish and the Bottlemen, The 1975 en Coasts. Voor die laatste verzorgden ze het voorprogramma tijdens hun Europese Tour. Verder horen we in hun muziek ook duidelijk invloeden Kings of Leon en FOALS.

In ons land blijven ze nog steeds onder de radar in tegenstelling tot in Nederland waar ze door 3FM-presentatoren in maart werden uitgeroepen tot zalen-vullende band voor 2017. Deze zomer staan ze op Leeds Festival en ze werkten net een tour af in Amerika waar ze terug heen gaan na hun eigen headline-tour doorheen de UK in het najaar. Hun optreden in België als opener voor Coasts, moesten ze helaas afzeggen. Hopelijk zorgt de release van hun debuutalbum eind deze maand voor wat meer radio-aandacht van Belgische kant en misschien een eigen optreden in de AB.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s