Ongehoord: Fickle Friends

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een vijfkoppige popband uit de UK.

Fickle Friends bestaat uit zangeres Natassja Shiner die op school kennis maakte met drummer Sam Morris. Ze vonden Jack, Harry en Chris en besloten in 2013 een band te starten. De dertien nummers die ze tot hier toe uitbrachten klinken heel vrolijk en upbeat maar de teksten gaan vaak over onbeantwoorde liefde en andere minder kleurrijke thema’s. Als je houdt van Bombay Bicycle Club of Two Door Cinema Club ben je bij deze band uit Brighton aan het juiste adres: synths, een eighties-sound en zomerse klanken.

De eerste twee bestaansjaren tourden ze over het gehele Verenigd Koninkrijk en stonden af en toe op Nederlands, Frans of Zweeds grondgebied. Zonder manager of platenmaatschappij speelden ze tijdens de zomers van 2014 en 2015 op gemiddeld 30 verschillende festivals. Ondertussen hebben ze een deal bij Polydor Records, een debuutalbum onderweg en een eerste grote zaal-optreden in Londen aangekondigd. Bij ons zijn ze binnen enkele weken voor het eerst te zien op Pukkelpop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s