Favorieten (en flop) van juli

Juli was in tegenstelling tot juni een goedgevulde maand. Hier een round-up in de vorm van mijn favoriete apps, series, adresjes, boeken, gerechten. Deze maand: infused water, koffiebar Sébastien, iPhonedo, SONOS en flop van de maand de Parkbrug in Antwerpen.

iPhonedo: ik ben een Apple-nerd. Niet omdat ik veel geld heb en een meeloper ben, maar omdat Apple nu eenmaal deftige computers maakt. Ik ben opgegroeid met een iPod Nano die nog steeds werkt, ik heb mijn iPhone 4 nog niet vervangen en ook mijn laptop houdt nog stand na zes jaar gebruik. Om bij te benen met alle nieuwe updates van Apple en consorten, kijk ik af en toe naar iPhonedo. Deze youtuber/muzikant/apple-specialist is van Turkse afkomst en heeft al een reeks grappige video’s op zijn naam staan. Zo noemt hij de oortjes van een apple-toestel “blow-dryer for smurfs” en benadrukt hij graag dat een monopod geen selfiestick is. Voor de gehaaste liefhebbers heeft hij ook de laatste Apple-conferentie samengevat in 10 eerlijke minuten.

Waterfles_Fruit_logoInfused water: Onlangs kreeg ik een drinkbus met middenin een cilinder waar je vruchten en kruiden kan insteken, hun geuren en kleuren mengen dan met het water in de drinkbus. Mijn favoriete combinatie op warme dagen is citroen en aardbei maar je kan water ook mengen met frambozen, munt, limoen, blauwe bessen, kersen of komkommer. Je hoeft geen drinkbus te hebben, een grote kan vullen met vruchten en water, en die een tijdje in de koelkast laten staan heeft hetzelfde effect. Ideaal voor frisdrank-liefhebbers die iets leuker willen drinken dan simpel water. Voor oneindig veel recepten (in het engels) kijk op: infusedwaters.com en deze week kan je de drinkbussen ook vinden bij Blokker.


SONOS
:product-lineup Deze reeks luidsprekers werken via wifi en hebben geen kabels of dockingstations nodig om muziek af te spelen vanaf je telefoon, tablet of computer. Je hebt één app nodig, waarmee je overal in huis de luidsprekers kan controleren. De app werkt perfect en hapert niet. Je kan er muziek afspelen vanaf je device, spotify, soundcloud, radio of andere muziekbronnen. Bovendien is de kwaliteit van de boxen uitermate goed. Je kan een, twee of je hele huis ermee volzetten voor de beste feestjes.

Sébastien in Antwerpen: Deze koffiebar bestaat al langer, maar heb ik deze maand kunnen uitproberen. Voor een vrij goedkope prijs vindt je hier koffie, salades, wraps, broodjes en boterhammen. Deze maken ze, net zoals hun zelfgemaakte ijsthee’s en allerlei zoetigheden in de keuken op het eerste verdiep. Omwille van hun lastige locatie is het pand vrij klein en houdt het maar zitplaats voor zo’n 25 mensen. In de zomer dienen de extra tafels op de stoep als terras maar de meeste klanten kiezen voor een meeneem-maaltijd. Kom dus zeker op tijd om een zitplaats te bemachtigen, het decor is de moeite!

 

Parkbrug: Deze mislukte fietsbrug krijgt de prijs voor flop van de maand. Ik ben niet vaak negatief op deze blog, maar over deze gefaald stuk architectuur in het Antwerpse moet toch een woordje geschreven worden. “Laten we een brug bouwen voor fietsers en voetgangers, zodat ze zonder problemen de leien kunnen oversteken.” Dat was het idee. Maar jammer genoeg plaatste de architect op het einde van de dure brug een trap. Ook al volg ik alle 7 stappen, het is nog altijd handiger gewoon mijn fiets op de rug te dragen dan hem via een elektronische loopband naar boven te duwen en in het midden van de trap naar beneden te donderen. Voor meer info en leedvermaak, kan u terecht bij ATV. Moest u zelf de Parkbrug willen proberen, kom te voet of met een lichtgewicht fiets. De aanwezige lift is namelijk permanent buiten dienst.

9b353b4a-1061-11e6-9657-85be7565c591_web_scale_0.0921053_0.0921053__

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s