Ongehoord: Samm Henshaw

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een Engelsman met Nigeriaanse routs: Samm Henshaw.

Iniabasi Samuel Henshaw geboren en getogen in Londen maakte voor het eerst kennis met muziek via de kerk van zijn vader, de gospelzanger Israel Houghton noemt hij dan ook een van zijn inspiratiebronnen. Ook populairdere zangers als Michael Jackson, Stievie Wonder en Frank Ocean beschouwt hij als voorbeelden. Henshaw volgde in Londen een muziekopleiding waar we nu al de vruchten van zien. De twee EPs onder artiestennaam Samm Henshaw zijn een mengeling van Soul en Pop, enkele Bluesnummers hier en daar en dat alles onderbouwd door een zwarte stem die van John Legend zou kunnen zijn, maar uit een tengere twintiger komt.

Henshaw zingt met de stem van een doorwinterde Motownzanger en speelt piano en gitaar. Samen met zijn amusante band (The Sound Experiment) van beste vrienden tourde hij door Europa en de UK als opener voor James Bay. Deze koos specifiek voor hem nadat hij Henshaw op Youtube had gezien. „Ik leerde extreem veel bij op deze tour. James Bay is een van mijn grote voorbeelden,” aldus Henshaw. Al snel had Samm genoeg bijgeleerd om op eigen benen enkele shows en festivals te trotseren. Zo kon je hem ook bij ons bewonderen met een energieke set op Best Kept Secret en Rock Werchter. Vorige week kwam de opvolger van zijn debuut-EP The Sound Experiment uit. Met nog maar 10 nummers op iTunes is het een talent om in de gaten te houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s