Shura heeft dan eindelijk een debuut uit: Nothing’s Real

Alexandra Denton (25) bracht onder de artiestennaam Shura dit weekend haar debuut Nothing’s Real uit. Je kent Shura misschien van een samenwerking met Mura Masa, YouTube-hit Touch of de BBC Sound of 2015-lijst. De afgelopen twee jaar trakteerde Shura haar fans op enkele singles via Soundcloud en iTunes, maar we zaten vooral te wachten op een volledig debuutalbum van de Britse.

Een geheel van details.
Dankzij de gedetailleerde afwerking en de samples als rode draad is dit album een afgewerkt geheel van synth-pop-liedjes. Wie van a naar b luistert waagt zich 49 minuten in een melancholische ruimte vol emoties van spijt, prille liefde en onbeantwoord verlangen. Maar de nummers staan ook op zichzelf sterk genoeg om fijnproevers te bekoren. Nothing’s Real geeft een rustige indruk en verhaalt erg concrete groeipijnen van een twintiger. Op de titelsong zingt Shura over een paniekaanval die haar tot in het ziekenhuis deed belanden. Hoewel de rest van het album niet echt raakt aan het ziekenhuisthema, kunnen we de nervositeit en spanning ook voelen in nummers als Indecision en 2Shy.

“I was never ready for your love”
De beste lyric vinden we in What happened to us? een lied over opgroeien, iemand voor het eerst ontmoeten en nadenken over de toekomst: “No I’m no child, but I don’t feel grown up.” Een andere is te horen in het meer zelfzekere Tongue Tied: “Your language got me tongue tied. Do you mind if we speak mine?” What’s it gonna be? drijft op diezelfde roze wolk van verlangen. Toch blijft de stem van Shura hier zoals in de andere liedjes erg sensueel en bijna fluisterend, alsof ze zich niet durft uit te drukken. Twee ballads op de plaat gaan over een en dezelfde persoon en zijn geschreven op dezelfde avond. Kidz N Stuff gaat over een gesprek waarvan Shura een andere uitkomst verwachtte, ze bleef alleen achter en schreef op de trein huiswaarts Make it up in derde persoon. Touch past ook in dit post-break-up rijtje. De clip mag dan wel barsten van de kussende mensen, het nummer gaat over de vreemde friendzone vlak na een relatie.  Het gedetailleerde debuut eindigt met White Light, een eerder uitgebracht nummer dat werd herwerkt met een geweldige finale.

Het album is sinds 8 juli 2016 wereldwijd te koop (Polydor).
Shura is in België te zien op 18 november in de Ancienne Belgique.

 

Advertenties

Een gedachte over “Shura heeft dan eindelijk een debuut uit: Nothing’s Real

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s