Ongehoord: Astrid S

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een Noorse zangeres die het voorprogramma van Troye Sivan mocht vesieren in Europa: Astrid S.

Astrid Smeflaggen bracht onlangs onder de artiestennaam Astrid S een veelbelovende EP uit. Ze maakt popmuziek zoals die van Ellie Goulding, Ariana Grande en Zara Larsson met een zuivere stem. Astrid is met haar 19 jaar geen tiener meer, maar zoals ze zelf zegt is ze voor sommige thema’s nog te jong om erover te zingen en voor andere te oud. Haar nummers gaan daarom vooral over wat er in haar tienerjaren gebeurd is. Toch klinkt haar muziek volwassener dan die van andere jonge sterren. Ze schrijft daarenboven ook zelf muziek en deelt haar talent vaak met andere artiesten in samenwerkingen zoals bijvoorbeeld Shawn Mendes en Matoma.

Astrid begon haar zangcarrière dankzij het tv-programma Idols in Noorwegen. Ze schreef zich in toen ze nog maar 16 was en eindigde als vijfde. Toch ging ze niet met lege handen naar huis want bij Universal Noorwegen lag een contract klaar om te tekenen. Ze stopte met school en verhuisde naar hoofdstad Oslo om op haar muziek te focussen. Zelf had Astrid nooit gedacht aan een carrière in de muziekindustrie. Ze speelde vroeger liever voetbal dan naar piano- en dwarsfluitles te gaan. Haar liefde voor muziek heeft ze te danken aan John Mayer, die haar genoeg inspiratie gaf om deel te nemen aan Idols.

Voorlopig telt haar EP maar vijf nummers en is overal te beluisteren. Haar laatste single Hurt So Good was afgelopen week ook al te horen op de H&M-playlist. Laten we hopen dat Belgische radiozenders de Zweedse modefabrikant volgen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s