Ongehoord: Lauv

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een vrij nieuwe band: Lauv.

Ari Leff, een senior aan de Universiteit van New York, kreeg een klein jaar geleden enorm veel aandacht met zijn debuutsingle The Other. De commotie begon toen actrice Chloë Grace Moretz een tweet stuurde over het nummer, maar ook Liam Payne van One Direction promootte zijn single. Met zo’n 2 miljoen views was het wachten op een EP die er in september 2015 kwam. Lost in the Light bevat vijf R&B/pop-liedjes. Het geluid van Lauv is te vergelijken met dat van Justin Bieber, Lany en The Neighbourhood.

Het merendeel van zijn singles gaan over een break-up in zijn tienerjaren. Dankzij zijn vriendin, die muziek studeert, kwam hij via een leerkracht bij de juiste mensen terecht. Met hen maakte hij muziek die bedoeld was door te geven aan artiesten van grote labels. Toen daar geen antwoord op kwam, vond zijn co-songschrijver Michael Matosic het een goed idee om de nummers gewoon zelf in te zingen en uit te brengen. Lauv, die langs moeders kant Lets is, koos zijn artiestennaam omdat zijn voornaam Ari leeuw betekent in het Hebreeuws. Lauve is hiervoor de Letse vertaling. De jonge leeuw is nog vrij onbekend zowel in Amerika als Europa, maar bracht vorige week een nieuwe single uit met rapper Travis Mills. Op zijn Facebook-pagina lezen we ook dat hij binnenkort groot nieuws heeft. Hopelijk in de vorm van een debuutplaat en een paar overzeese concerten.

Je kan Lauv terugvinden op soundcloud, facebook, twitter of zijn website.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s