Ongehoord: Dahlia Sleeps

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een vrij nieuwe band: Dahlia Sleeps.

Het Londense duo Lucy Hill and Luke Hester besloot een jaar geleden een band te starten samen met twee vrienden. Met zijn vieren vormen ze Dahlia Sleeps, een ambientpop-band uit Londen. Hun muziek valt te vergelijken met die van The XX en London Grammar. De stem van frontvrouw Lucy is direct, intens en zacht tegelijk. De muziek klinkt niet dramatisch, maar wanneer je naar de tekst luistert kan het je wel melodramatisch maken.  Lucy zingt over onstabiele relaties die ook worden gereflecteerd in het subtiele artwork van de band. Illustrator Rudy Brown beeldt met handen uit wat de nummers betekenen.


De band zit tegenwoordig nog steeds onder de radar. Ik heb er voor het eerst van gehoord via andere muziekblogs en de illustraties spraken me meteen aan om de nummers te beluisteren. De nieuwste soundcloud-hype speelde in Februari hun allereerste show en heeft enkele festivaldata te pakken in Engeland. Met nog maar drie songs is Dahlia Sleeps nog klein. Op hun facebookpagina kan je zien hoe ze zich in de studio vermaken maar of al dat opnameplezier zal leiden tot een EP is een groot vraagteken. Luke is  zeer geïnteresseerd in het productieproces, maar zelf een plaat producen neemt veel tijd in beslag. Hopelijk krijgt de band nog wat meer gehoor en mogen we binnenkort een EP verwachten. Hoewel een nieuw nummer ook al heel cool zou zijn!

Advertenties

Een gedachte over “Ongehoord: Dahlia Sleeps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s