Troye Sivan voor het eerst in België.

Maandagavond stroomde Trix vol met ongeduldige pubers, zowel jongens als meisjes, voor opkomend tieneridool Troye Sivan (20) die eindelijk in ons land speelde. Zijn eerste album Blue Neighbourhood, voorafgegaan door 2 EPs, ligt al een half jaar in de winkel maar het grote succes heeft hij vooral te danken aan zijn trouwe fanbase die tegenwoordig alleen maar groeit. Gelukkig vond Troye Sivan Mellet een plaatsje in zijn tourschema om Antwerpen op een magische avond te trakteren. Wij waren bij de happy few die in december vorig jaar aan kaartjes konden geraken. (foto’s: Alex Vanhee, Nattida-Jayne Kanyachalao)

De avond werd langzaam op gang getrokken door BITE, niet het beste lied uit zijn dreamy pop-repertoire, maar de initiële shock van Troyes lijfelijke aanwezigheid kon de zaal al wild krijgen. Ja, dames én heren, dit is hem, in het echt, niet in een youtube-video! Met hete danspassen deed hij de eerste rijen al meteen in zwijm vallen. De Australische zanger begint zijn feestje pas echt met for him, een meezinger van formaat waarbij de handjes  zonder vragen de lucht in gaan. Van de verlegen Troye die enkele maanden geleden nog zijn eerste liveshow speelde, is niets meer te merken. De dansmoves zijn te vergelijken  met die van Olly Alexander (Years & Years) en onze Max Colombie (Oscar & the Wolf). Na het hete FOOLS durft hij eindelijk zijn jas uitdoen: “Why the hell did I dress to go on a ski expedition?” Plots lijkt Troye een doodgewone jongen in enorm skinny jeans en xxl tshirt dat soms omhoog kruipt en de calvin kleins laat zien. We zien een paar jongens in de zaal grijnzen. Troye verteld hoe hij op z’n veertiende in het reine kwam met zijn geaardheid. Het publiek joelt wanneer hij voor de zoveelste keer uit te kast komt. De twijfels die hij vroeger had over zijn carrière en geloof (Troye is opgegroeid in een Joods gezin) en hoe dat misschien in het gedrang zou kunnen komen heeft hij in een lied gegoten. Dankzij ons  warm onthaal in Antwerpen, hoeft hij zich over dat eerste al geen zorgen te maken. HEAVEN gaat over die zelftwijfel en wordt met roze rook ontroerend gebracht. De vrouwelijke toetsenist neemt een zangpartij voor haar rekening terwijl de rest van de driekoppige band afzijdig blijft. Het gaat dan ook enkel over Troye. Na een rustige SUBURBIA en een tiende “Danku” beginnen we te twijfelen aan zijn integriteit. Sivan verzekert ons dat hij erg blij is met het publiek en Antwerpen in het algemeen. “Jullie denken misschien dat ik dit over elke stad zeg, maar dat is niet waar!”

Voor COOL wordt ingezet vraagt hij ons om een hand te geven aan de persoon naast ons die we niet kennen. “Omdat het de komende nummers redelijk intiem wordt!” Er waren opvallend veel mensen alleen die avond, hopelijk kon Troye met die twee minuten een paar banden smeden. Na COOL is het nog niet gedaan met hete nummers. De popidool wordt plots langst achter belicht en als een Jezus toegegild tijdens TOO GOOD. Sivan feliciteer ons met de dans- en zangkunsten die we al lieten zien maar wil tijdens het volgend nummer nog meer. De penetrante geur van tienerzweet gaat na WILD ook meteen de hoogte in. Met een cover van Amy Winehouse’ Love is a losing game, zijn favoriete nummer aller tijden, brengt hij de set naar een hoger niveau. Hoewel zijn versie soms iets wegheeft van een kerstliedje, breekt Troye Sivan’s stem ons hart. Die perfecte stem is ook te horen in een akoestische versie van zijn allereerste single: Happy Little Pill. Het blijft een van zijn beste nummers en tekent zijn eigen muziekstijl. Zonder drums en synths houdt het stand en is het nog breekbaarder. “Okay, time to pick this up again, who’s ready to party?” Hij neemt nog even de tijd om vlak voor EASE een selfie-video te nemen met de telefoon van een fan. Die fans hadden overigens enorm veel bordjes bij “Our youth is yours””You’re our Michael Jackson” dat toont nog maar eens hoe ze Sivan op handen dragen. Het minder vlotte DKLA wordt gered door een fan op de eerste rij aan wie Troye de microfoon toevertrouwt. Deze rapt erop los, de Austrliër probeert nog verder te zingen maar is net zoals vele enorm onder de indruk. Het laatste nummer is er een om de smartphonelichtjes aan te steken: TALK ME DOWN. De fans gooien hun laatste knuffels en cadeau’s op het podium. Tijdens de bisronde volgen nog LOST BOY en zijn enigste hit die wordt platgedraaid op de Belgische radio: Youth.

Het was een show waar velen al lang op wachtten en die alle verwachtingen inloste. Met een lichtspektakel, gillende fans, integriteit en verbazingwekkend opzwepende dansmoves. Met 20 lentes jong en fans als Adele en Taylor Swift, zullen we zeker nog van hem horen. We wachten vol ongeduld op een show in de Lotto Arena, Troye!

Setlist
BITE
for him.
FOOLS
HEAVEN
SUBURBIA
COOL
TOO GOOD
WILD
Love is a Losing Game (Amy Winehouse)
Happy Little Pill (akoestisch)
EASE
DKLA
TALK ME DOWN
LOST BOY
Youth

3 gedachten over “Troye Sivan voor het eerst in België.

  1. Pingback: Favorieten april | Quatsch

  2. Pingback: Ongehoord: Astrid S | Quatsch

  3. Pingback: Mijn top 10 concerten uit 2016 | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s