Blindspot: tatoeages en ontploffingen

Een verdachte reistas wordt in het midden van Times Square, New York gevonden. Wanneer de bom-expert op onderzoek wil uitgaan, blijkt er een naakte vrouw uit te stappen volledig bedekt met tatoeages die niet meer weet waar en wie ze is. Ze krijgt de naam Jane Doe en FBI-agent Kurt Weller wordt na een grondig onderzoek van haar lichaam aangesteld als hoofdinspecteur: zijn naam staat namelijk getatoeëerd op de rug van Jane. Dat is niet de enige clue die Jane in handen heeft, de Kurt Weller en zijn team beschouwen haar lichaam als een schatkaart van verborgen dossiers en geplande misdaden die ze zo snel mogelijk moeten achterhalen. Maar is dit wel het juiste spoor of trappen ze zo recht in een val?


De acteerprestatie van Jaimie Alexander die de rol van Jane op zich neemt,  draagt zowat de hele serie. Haar goddelijke lichaam dat elke opnamedag 7u werd beschilderd met plaktatoeages haalt die prestatie zeker niet naar beneden. Op het eerste zicht lijkt de serie een zoveelste kopie van elke andere Amerikaanse krimi: de aflevering begint met een onoplosbare case die op het einde toch goed afloopt, de hoofdinspecteur kampt met een traumatisch verleden en een moeilijke thuissituatie en de flashbacks van het hoofdpersonage moeten haar persoonlijk verhaal ontrafelen door de afleveringen heen.  Toch kon maker Martin Gero met behulp van een cool idee, geloofwaardige special effects en  indrukwekkende helikopterbeelden een zoveelste crime night-serie maken die er net iets bovenuit steekt. In de eerste twee afleveringen die vanavond opnieuw worden uitgezonden, zitten veel explosies, misschien iets teveel voor de gemiddelde Vlaamse kijker die nog nadenkt over wat er in Brussel is gebeurd. Ik zelf voelde mijn tenen krullen, toen bleek dat er ook een bom in de metro zou ontploffen.
Buiten dit jammere feit bouwt de reeks vooral op spanning en nieuwsgierigheid. Ook al heb je die flashback al zes keer gezien, je wilt als kijker toch weten waaraan het gelinkt is en hoe Weller en zijn speurders de identiteit van Jane zullen ontmaskeren. Blindspot zorgt voor spanning op zondagavond voor al wie geduldig en een liefhebber is van Amerikaanse crime op hoger niveau.

Blindpot, elke zondagavond om 20u45 op VIER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s