Ongehoord: Anna of the North

Eerst en vooral wil ik toch even mijn medeleven uiten aan alle slachtoffers van de droeve gebeurtenissen gisteren in Brussel en Zaventem (en de rest van de wereld). Ook al was ik op een veilige plaats, toch was het ook voor mij een rare dag. Het valt niet in woorden uit te drukken wat we moeten doormaken op dit moment. Maar het leven gaat voort, de wereld stopt niet met draaien en we moeten verder. En daarom wou ik deze post toch plaatsen vandaag.

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week: Anna of the North.

De naam zegt het al: Anna komt uit het Noorden, met name uit Gjøvik in Noorwegen. Ze leidde een perfect leven in Oslo als 24jarige manager van een klerenwinkel en studente grafisch design. Toch miste Anna Lotterud iets maar ze wist niet wat. Ze vertrok naar Melbourne, Australië om er verder te studeren en werd meteen overdonderd door de grootsheid van de stad en de afstand tot haar veilige haven Oslo. Met de gitaar in de hand schreef ze de heimwee van zich af. In een interview zei ze dat het slaaptekort een enorme bron van inspiratie was. Anna sliep maar 4 uur per nacht en over de slaapliedjes die ze zong zei ze: “shit I better record that”.  Via nieuwe vrienden ontmoette ze producer Brady Daniell-Smith. Anna nam de producer mee naar Noorwegen en tekende in de herfst van 2014 een contract bij het Noorse artiestenbureau Haaland Eidsvaag Strøm. Ondertussen waren de eerste nummers al online verschenen. Mede door Sway raakte ze in juni 2014 bekend op het internet. Een tweede en derde nummer volgden eind 2014 en begin vorig jaar nam ze de beslissing om alles te laten vallen voor haar muziek.


De meest recente single, The Dreamer, die ze ook in haar eerste televisieoptreden zong in Noorwegen, gaat op dit moment de hele wereld rond. Ze heeft nog niet veel live-optredens op haar kerfstok. Anna of the North stond op een Noors festival en deed al tientallen voorprogramma’s. Bij ons stond ze in de Ancienne Belgique als voorprogramma voor Alice on the Roof in november. Binnenkort neemt ze het voorprogramma van landgenoot KYGO in de Lotto Arena voor haar rekening. Haar muziek wordt getekend door melige teksten en heeft iets dromerig. Het ziet ernaar uit dat we met Anna een nieuwe scandinavische popzangeres mogen verwachten. Ik heb voor het eerst van haar gehoord via andere muziekblogs en ik hoop dat ze dankzij haar passage in de Lotto Arena veel Belgische harten (en radiostations) zal veroveren.

Je kan Anna terugvinden via Facebook, twitter, instagram en soundcloud. Op haar iTunes staan er een viertal nummers alsook een nog uit te brengen single „Baby”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s