Ongehoord: LANY

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week een Amerikaans mannentrio dat al sinds 2014 dromerige pop maakt: LANY.

De drie bandleden Les Priest, Jake Goss, en Paul Klein werkten in maart 2014 nog aan individuele projecten in Nashville. Paul ontmoette daar Les en Jake die samen in een huis met vijf vrienden muziek probeerden te maken. Hij overtuigde hen om te verhuizen naar zijn appartement in Los Angeles. Met elk hun eigen invloeden maakten ze enkele nummers die een maand later anoniem op Soundcloud werden gegooid. Toen de band mails kreeg van verschillende platenmaatschappijen en managers beseften ze dat het grappen en grollen serieus werd genomen en dat hun muziek aansloeg. De drie jongeheren kregen begin oktober 2015 een platencontract aangeboden bij Polydor en LANY was voor goed vertrokken. De groepsnaam verwijst naar de as Los Angeles (LA) – New York (NY), toch spreek je hem niet uit als een afkorting maar als een gewoon vierletterwoord.

Hun muziek is heel dromerig met invloeden van R&B en pop, de teksten zijn toegankelijk en maken de muziek soms heel intiem, zeker in combinatie met de fragiele hoge stem van frontman Paul.  Deze beweert trouwens een totaal nieuwe inbreng te zijn in de bestaande muziekwereld en weet niet waarmee hij de muziek van LANY moet vergelijken. Mij doet het bij momenten denken aan The 1975, Shura, The Neighbourhood, The Japanese House, Låpsley, Broods en andere. Op iTunes zijn al twee EPs gepubliceerd: I Loved You en Make Out die geproduceerd, gemixt, opgenomen en geschreven zijn door de bandleden zelf. Onlangs werd er nog een extra single Where the Hell Are My Friends aan toegevoegd maar of dit een teaser is voor een mogelijk debuutalbum, blijft onduidelijk.

Ik heb voor het eerst van het trio gehoord via Facebook, vrienden en Troye Sivan die de band als voorprogramma koos voor zijn Amerikaanse tour. LANY mocht ook al openen voor Ellie Goulding in de grote arena’s van de UK. Na een eerste eigen concert in Londen, dat meteen uitverkocht was, mogen Klein en co in mei een eigen tour doen in de VS: The Make Out tour. Verder staan er nog twee Amerikaanse festivals op hun agenda. LANY krijgt meer en meer gehoor in Amerika (& in de UK) dankzij de steun van enkele grote artiesten die hen op sleeptouw nemen. Laten we hopen dat de trend snel overwaait naar Europa en ze wat speeltijd op de Belgische radio’s krijgen of misschien zelfs een liveshow in Trix?

Je kan LANY terugvinden op iTunes, hun website, facebook, twitter, instagram, soundcloud of Spotify.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s