Oh Wonder in de AB

Het Londense popduo Oh Wonder mocht gisteren hun Europese tour starten in de AB, het was meteen hun grootste zaalshow ooit. Anthony West en Josephine Vander Gucht palmden met hun samenzang iedere aanwezige in de uitverkochte zaal in. (foto’s: Damon De Backer)

Het voorprogramma werd verzorgd door Lewis Watson, die na een passage door België in 2013 toch nog op enkele fans kon rekenen. Zelfs zonder band wist de jonge Britse singer-songwriter een groot deel van het ongeduldige publiek te boeien. Om 21u namen Josephine en Anthony plaats achter hun keyboards en voor twee immens lichtgevende letters: O W. De set begon met meezinger Dazzle. Het ijs werd pas echt gebroken bij Lose It wanneer iedereen zachtjes heen en weer begon te wiebelen. Tijdens Livewire en Shark veranderden de lichtgevende letters in een andere kleur en kregen ze een effectje. Die letters kregen in de loop van de avond geregeld een upgrade, ook enkele panelen op het podium veranderden af en toe van kleur. De band had duidelijk aandacht besteed aan het visuele aspect met veel rook, verschillende lichteffecten en kleuren. De beslissing om de twee ondersteunende muzikanten in de duisternis te laten staan deed echter wat vreemd aan. Gelukkig werden ze bedankt voor hun bijdrage op het einde van de show.

Bij Without You, de hit die momenteel enkele radiostations afgaat, durfde Josephine de micro even aan het publiek over te laten. Toen ze de bevestiging luid en duidelijk te horen kreeg, straalde ze nog meer dan tevoren. De lach op de gezichten van het duo verdween niet meer tot na de show. Met Heart Hope en Drive werd de set terug wat rustiger. De twee micro’s werden even dichter bij elkaar gezet voor een akoestische versie van Midnight Moon en White Blood. Telkens wanneer Anthony een zanglijn solo deed, begonnen enkele tienermeisjes spontaan te gillen. Dat mag ook wel met zo’n stem. Tijdens Body Gold liet Josephine haar keyboard even met rust en wandelde een beetje onwennig over het podium. Zolang ze veilig achter haar apparatuur staat durft ze de muziek ook in haar gebaren en gelaat uit te drukken. Wanneer ze echter dichter bij het publiek komt, lijkt het wat minder spontaan. Ook Anthony had enkele nummers nodig om de zenuwen te vergeten. Gelukkig konden ze rekenen op een warm ontvangst van de AB. Josephine licht met wat gestamel het volgende nummer toe, dat ze schreven net na nieuwjaar. “Jullie hebben misschien wel voornemens gemaakt voor 2016. Maar weet dat je op die individuele reis richting jouw persoonlijke doel steeds jezelf moet blijven en je niet moet laten wegstoppen of ompraten.” All We Do kreeg zo een extra betekenis en maakte de AB even stil. Anthony sloot de topavond af met een anekdote over hun vorige optreden in Brussel: “3 maanden geleden stonden we hier ook, in de club. We hoopten toen in deze zaal te staan binnen 5 jaar maar we staan hier nu vanavond. Hoe kennen jullie onze muziek?” Oh Wonder was een van de meest geblogde artiesten in 2015 en heeft hun succes dan ook grotendeels te danken aan het wereldwijde web en niet aan klassieke media zoals radio of tv. Hun Europese tour is zo goed als uitverkocht net zoals die door Amerika.

 

Na Landslide zei Anthony dat hun tijd erop zat, maar voor ons wilden ze nog twee nummers extra spelen. Plans wist te charmeren met teksten als “I’m gonna build a paperplane and flow to you.” Met afsluiter Technicolor Beat vervulden ze het verzoek van enkele luide fans.

Wie er donderdag bij was kan beamen dat het een muzikale avond van hoog niveau was met perfect aansluitende visuals. De verlegenheid van Josephine en Anthony deden vele harten smelten maar deden niets aan de zangkwaliteit. We kijken nu al uit naar hun optreden in de tent op Rock Werchter waar ook weer ongetwijfeld alle nummers zullen meegezongen worden.

Setlist:
1. Dazzle
2. Lose It
3. Livewire
4. Shark
5. Without you
6. Heart Hope
7. Drive
8. Midnight Moon
9. White Blood
10. Body Gold
11. All We Do
12. Landslide

13. Plans
14. Technicolor Beat

Oh Wonder staat op vrijdag 1 juli in de Klub C op Rock Werchter. Wil je meer te weten komen over deze groep, lees dan een van mijn vorige blogposts over Oh Wonder hier.

Advertenties

Een gedachte over “Oh Wonder in de AB

  1. Pingback: Mijn top 10 concerten uit 2016 | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s