Ongehoord: Oh Wonder

In de reeks Ongehoord probeer ik lezers nieuwe muziek bij te brengen die volgens mij ongehoord is. Ongehoord goed, boeiend maar ook letterlijk ongehoord door het grote publiek. Heb je zelf nog ongehoorde muziek die je absoluut wil laten horen? Laat het gerust weten! Deze week: Oh Wonder.

Josephine Vander Gucht en Anthony West uit Londen vormen samen het duo ”Oh Wonder”. Hun indie pop-electronica doet denken aan die van The XX en London Grammar maar is naar mijn mening iets toegankelijker en vrolijker. Josephine en Anthony hebben een unieke chemie, hun stemmen passen perfect bij elkaar. Een gemeenschappelijke vriend van het duo moedigde hen aan om samen muziek te schrijven. Het klikte en elke maand van het jaar 2015 brachten ze een nieuw nummer uit op Soundcloud. Die nummers zijn nu verzameld op een debuutalbum dat sinds september te koop is.
Hun plan van aanpak was in zekere zin uniek en gedurfd. Het past perfect in onze huidige samenleving waar muziekliefhebbers vaker online enkele nummers kopen en hun eigen afspeellijsten samenstellen dan een volledig album kopen. Via deze manier van werken kon de groep ook meteen reacties lezen van luisteraars en wisten ze natuurlijk of er wel effectief een publiek zou zijn voor een volledig album. Wanneer je elke maand een nummer uitbrengt is er jammer genoeg geen tijd om voor elke single promo te voeren. Misschien daarom dat ze nog redelijk ongehoord zijn gebleven.

Ik heb voor het eerst van Oh Wonder gehoord via Facebook en vrienden. Bij een tweede ronde van het album viel op hoe hard de 15 nummers op elkaar lijken en toch elk iets individueels hebben. De combinatie van de twee stemmen die altijd samen zingen is een van de troeven van Oh Wonder. De teksten zijn niet te diepzinnig en de elektronica is niet zo drastisch als bij invloed James Blake. Licht verteerbaar en rustgevend. Je kan de muziek perfect opzetten tijdens het studeren, een lange autorit of een namiddag luieren. Mijn favorieten zijn: Drive, Lose It, Landslide, Without You, Dazzle, All We Do.
Bij ons in België waren ze de afgelopen week topfavoriet bij Pure fm en kreeg hun show in Pure Live een vol uur zendtijd. Aan Vlaamse kant krijgen ze de afgelopen dagen meer en meer gehoor. De band kwam langs bij Zender op Studio Brussel voor een sessie, maar ik hoor ze nog niet meteen op de radio tijdens de avondspits. Misschien dat de aankondiging van hun passage op Rock Werchter daar verandering in kan brengen?

Het duo is sinds eind 2015 voor het eerst samen op tour met een (tweede) optreden in de AB op 25 februari en sinds kort is ook bekend dat ze vrijdag 1 juli 2016 op Rock Werchter staan. Oh Wonder is terug te vinden via: Facebook, Twitter, Instagram, Soundcloud, Spotify en hun website.

Een gedachte over “Ongehoord: Oh Wonder

  1. Pingback: Oh Wonder in de AB | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s