Ellie Goulding. Niet te stoppen in het Sportpaleis

Ellie Goulding, 29 jaar, drie albums en op wereldtournee. Deze dinsdag stond ze in het Antwerpse Sportpaleis om haar laatste album Delirium voor te stellen en ik was een van de gelukkige in het publiek.

De show werd geopend door Sarah Hartman, Amerikaanse zangeres van nog geen 20 lentes jong die zeker niet slecht was. Jammer maar helaas, het publiek kwam maar voor een iemand deze avond: Ellie.
Om half tien was het dan eindelijk aan de blonde schone. Goulding hield de spanning erin door de show te openen met mysterieuze visuals en goude doeken. Bij de eerste zangnoten van Aftertaste kwam ze tevoorschijn op een platform zo’n twee meter boven het podium. Terwijl Ellie Goulding afdaalde ging iedereen op het puntje van zijn stoel zitten: dit wordt een goeie show! Met dansers, prachtige lichtprojecties en verschillende kledingwissels werd het een avond op topniveau. Na de opener zagen we Ellie ook meedoen met haar vier mannelijke danspartners tijdens Holding On For Life. Dat het een sportieve duizendpoot is wisten de fans al langer, maar dat ze die energie op het podium kan combineren met een toonvaste stem blijft indrukwekkend. De wervelende opening van de show werd afgesloten met Goodness Gracious.
Het publiek kan even op adem komen en de opengevallen monden kunnen terug sluiten. “I’m a bit shy to dance” zegt ze tegen de Belgische fans maar niets is minder waar! Met een big smile zet ze een uitstekende choreo neer tijdens Something In The Way You Move. Ook het ongecontroleerd springen tijdens Outisde deed niets aan de zangkwaliteit. Around U, een nummer dat volgens Ellie zelf heel “stalkerish” overkomt wordt op de meest theatrale wijze gebracht. Hier zien we dan dat de Britse zelfzekerder is geworden. Hoe verlegen ze ook beweert te zijn, de blikken die ze het publiek toewerpt en verleidelijke dansmoves laten niets aan de verbeelding over.

Met Devotion en haar akoestische gitaar krijgt ze het sportpaleis toch even stil en worden voor het eerst de digitale aanstekers ontvlamd. Plots zakt Ellie weg onder het podium, tijd voor de eerste kledingwissel. De dansers vullen het podium met kunstige blacklight-vaandels. De verbazing is groot wanneer Ellie even later terugkomt in een neonkleurige bodysuit. Keep on Dancin’ en Don’t Need Nobody passen perfect in die sfeer. Miss Goulding duikt weer onder en komt na een uitstekend staaltje moderne dans van twee dansers weer boven in een wit trouwkleed. Tijd om het wat intiemer te maken.

Ze verwent de fans van het eerste uur met een akoestische versie van Explosions en My Blood. Ook Army weet het publiek te raken. “I write a lot of songs about love, but I forgot about the one person in my life where I go to when all things go wrong.” Op de achtergrond verschijnen foto’s van Ellie en haar beste vrienden. Dat privilege is niet voor ons weggelegd maar tijdens die drie minuten meligheid denken we even aan onze eigen vrienden. Ellie vertrouwt ons toe dat ze haar grootste hit Lights een beetje beu is en ze het sinds haar vorige concert terug heeft leren appreciëren. Ze neemt plaats naast gitarist Chris en we krijgen een heerlijke versie te horen die onthaald wordt door een minutenlang applaus. “Stop it cause I’m spazzing out!” Niet erg, Ellie! Dat siert je! Lost and Found begint akoestisch op dezelfde plaats en wordt tot ontploffing gebracht door de band tijdens een laatste kledingwissel. Ellie komt terug boven in klassieke leren short en botinnen om de finale in te zetten.

“I wanna see everybody dance!”

Figure 8 doet terugdenken aan Vorst twee jaar geleden. Wat men toen beweerde is waarheid geworden: Ellie Goulding kan een sportpaleis vullen én naar haar hand zetten, zeker met On My Mind. Dé hit van de afgelopen maanden wordt gevolgd door Codes waarbij de gezichtsuitdrukkingen het nummer dubbel zo goed maken. Ze kan het niet laten om het volgende nummer toe te lichten: “This one is not about love or friendship, but about anxiety. I’m quite anxious myself sometimes. Oh well.” Die bekentenis laat Don’t Panic alleen maar beter tot zijn recht komen. We begrijpen je, Ellie.
Even later vraagt ze om alle telefoons weg te steken en mee te dansen op We Can’t Move To This en grote hit I Need Your Love. Het laatste beetje energie wordt gegeven tijdens Burn en het dak gaat er helemaal af: “I wanna see everybody dance!” Zo hard zelfs dat tijdens het eerste bisnummer Annything Could Happen het geluid uitvalt. Een oorverdovend geruis en plots horen we niets meer. Ellie loopt een beetje paniekerig rond, het publiek blijft beschaafd en zet een wave in. De ster van de avond komt na twee minuten het podium terug opgewandeld: “I’m so sorry, I’ve never had this before. Somebody was just wandering around backstage and pushed the wrong button I guess. Shall we play it again?” Zo zie je maar: Anything Could Happen. Het publiek trok zich er niets van aan en werd beloond met een tweede poging. “It sounds even better the second time.”
Afsluiten doet de Britse, ruimschoots buiten de tijd, met topfavoriet Love Me Like You Do. “I’m really nervous to play the Grammys next week, so send me luck. If that’s even possible. I’m just a small girl.” Dat denkt ze maar! Ondertussen klasseren we Ellie tussen Taylor Swift en Katy Perry, een echte popqueen die op tijd en stond nog met beide voeten op de grond staat, eerlijk en oprecht, met veel talent en een prachtige stem. We love you like we do, Ellie. We do.

A post shared by elliegoulding (@elliegoulding) on


Setlist:

Intro (Delirium)
Aftertaste
Holding on for Life
Goodness Gracious
Something in the Way You Move
Outside
Around U
Devotion
I Do What I Love
Keep on Dancin’
Don’t Need Nobody
Heal
Explosions
My Blood
Army
Lights
Lost and Found
Figure 8
On My Mind
Codes
Don’t Panic
We Can’t Move to This
I Need Your Love
Burn
Anything Could Happen
Love Me Like You Do

Ellie Goulding is deze zomer te zien op Rock Werchter en haar album Delirium ligt nog steeds in de platenzaak.

Foto’s: demorgen.be, mnm.be en instagram

Advertenties

3 gedachten over “Ellie Goulding. Niet te stoppen in het Sportpaleis

  1. Pingback: Mijn top 10 concerten uit 2016 | Quatsch

  2. Pingback: Sound of … Deze BBC-voorspellingen kwamen uit | Quatsch

  3. Pingback: BBC Sound of … Deze voorspellingen kwamen uit | Quatsch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s