Blokbeest in aantocht!

endisnear
Ja, het is officieel 1 december. Misschien zit je al in de blok, ben je een blok of besef je dat je binnen enkele weken moet beginnen blokken. “Now is the time to prepare. Tomorrow may be to late.” Maar hoe bereid je je goed voor op die donkere periode?

1. Een goed begin is het halve werk: maak een planning.
blok1

Als is het maar een examenrooster uitprinten of een kalender ophangen. Zo kan je de dagen aftellen tot het volgende examen en uiteindelijk ook tot het einde van die terreur.

2. Probeer je cafeïne-intake af te bouwen.
blok2

Koffie, cola, nalu, red bull. Het zijn allemaal kleine duivels. Stop er nu mee, zodat je lichaam een maand cafeïne-vrij is. Het effect van zo’n blikje powerbooster is eens zo groot na een lange rehab.

3. Maar wat moet ik dan wel drinken? Water.
blokwater

Water, water, water en de rest komt later. Als je nu al begint met water drinken, zal je lichaam en vooral je blaas er aan wennen. Tijdens de blok is water nog steeds de beste vloeistof om je leerstof bij op te nemen. En train die blaas zodat je geen kostbare pauzetijd moet verspillen op het toilet.

4. Probeer in een deftig bioritme te geraken.
blok4-2612-1425333049-12

Dit is een moeilijke, maar probeer nu al op een vast tijdstip op te staan. Zo geraakt je lichaam min of meer getraind om op hetzelfde uur wakker te worden en sta je dus vanzelf om half zes op in de kerstvakantie.

5. Fuif nog eens goed!
blok500

Geniet van de laatste weken voor de kerstvakantie om nog eens goed uit te gaan. Even alle stress eraf dansen voor je met z’n allen achter de boeken kruipt kan deugd doen.

6. Ga eens sporten!
blok6sport

Nu je nog zeeën van tijd hebt *kuch* kan je misschien eens denken aan sporten? Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je begint best nu al wat te lopen, fietsen, zwemmen, buikdansen zodat je lichaam fit is om tijdens het blokfeest 8u per dag op een stoel te zitten.

7. Orde in je omgeving is orde in je hoofd.
bloksorteer

Zoek al je notities en bundel ze in een mooie kaft per vak. Kijk ook meteen na of je alle notities hebt en niets mis. Print desnoods die vergeten artikels en extra documenten nu al af, dan hoef je je daarover geen zorgen te maken tijdens de blok zelf. No stress.

8. Zoek je beste blokspot.
blokbib

Je slaapkamer, de woonkamer, de keuken, de badkamer, bij je oma, op kot, in de bibliotheek. Test de komende weken een paar locaties uit en misschien vind je wel onverwachts een ideale blokspot! Check ook zeker bij je eigen universiteit welke locaties zij ter beschikking stellen en of ze wel open zijn met kerst en nieuwjaar.

9. Goed leren, even pauzeren, waarom niet lezen?
blok7

Een pauze kan soms lang uitlopen wanneer je eindeloos op facebook. Een boek is een handig alternatief! Een hoofdstuk duurt niet te lang, geen afleiding, geen elektriciteitsverbruik en voor de thesissers onder ons: even weg van het scherm. Zoek een boek uit dat je al lang wilt lezen, zo kijk je eens zo hard uit naar je pauzemomenten. En voor zij die luie ogen hebben: audiobooks!

10. Stockeren, stockeren, stockeren.
stockeren

Fluostiften, kladpapier, biccen, zakdoeken, diepvriesmaaltijden. Zorg dat je zoveel mogelijk al in huis hebt, zo moet je niet plots alles laten vallen en in allerijl naar de winkel rennen. Time is money.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s